Košarica

zaključi
 • V košarici ni izdelkov.

Nazaj v trgovino

Pogoji poslovanja

1. Splošno 

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini Pletilstvo Pislak (www.pislak.si) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot). 

Z uporabo te spletne strani soglašate z naslednjimi splošnimi pogoji, ki veljajo za vašo uporabo in za vsa naročila preko tega spletnega mesta, ter za vsak dogovor med vami in podjetjem Štefanič Pislak Erna s.p. (Pletilstvo Pislak).

Splošni pogoji  so del pogodbe o nakupu za fizične in pravne osebe med ponudnikom, Štefanič Pislak Erna s.p. (v nadaljevanju ponudnik) in fizično ali pravno osebo (v nadaljevanju kupec), ki opravi nakup na spletni strani ponudnika.

 

1.1 Podatki o ponudniku:

S spletnim mestom www.pislak.si upravlja podjetje Štefanič Pislak Erna s.p. 

Štefanič Pislak Erna s.p.
Podgorica 74, Ljubljana,
1231 LJUBLJANA-ČRNUČE
Davčna številka SI: 76818691
Matična številka: 5883561000
Zavezanec za DDV: DA
IBAN SI56 0201 1001 4212 454
Kontaktna oseba: Erna Štefanič Pislak +386 1 589 74 40, info@pislak.si

Podjetje je registrirano pod številko vložka Srg 24-0536/94 ki ga je izdalo Okrožno sodišče v Ljubljani

 

1.2 Uporabniki 

Nakup na spletni strani www.pislak.si lahko opravijo registrirani člani spletne strani in neregistrirani posamezniki. 

V primeru, da se kupec registrira pridobi uporabniško ime, ki si ga določi sam, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

V primeru, da se kupec ne registira mora za potrditev nakupa vpisati vse potrebne podatke in slediti navodilom spletnega nakupa. 

 

1.3 Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

 1. a) identiteto ponudnika (ime in sedež ponudnika, matično in davčno številko),
 2. b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 4. d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 5. e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
 6. f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
 7. g) način plačila in dostave,
 8. h) časovno veljavnost ponudbe,
 9. i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
 10. j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

2. Postopek nakupa

Nakup kupec opravi v naslednjih korakih:

 • Pregledovanje izdelkov v spletni trgovini
 • Dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico 
 • Kupec s klikom na gumb “prikaži košarico” ali gumbom “košarica” pregleda svoj izbor izdelkov, jim spremeni količino ali jih odstrani s košarice. V primeru sprememb je potrebno košarico osvežiti s klikom na gumb “posodobi košarico”. 
 • V košarici si kupec preračuna tudi ceno dostave izbranih izdelkov. 
 • Po končanem pregledu, kupec nadaljuje na blagajno s klikom na gumb “Nadaljuj na blagajno”.
 • Na blagajni kupec izpolni podatke za račun ter podatke za dostavo. Na koncu izbere tudi način plačila. 
 • Na blagajni je na voljo pregled celotnega naročila z vsemi morebitnimi stroški, povezanimi z dostavo in načinom plačila.
 • Naročilo z obveznostjo plačila se potrdi s klikom na gumb “Sprejemam Pogoje poslovanja in se zavezujem k plačilu” ter klikom na gumb “zaključite nakup”.

 

2.1. Pregled naročila pred nakupom

Pred potrdilom nakupa lahko kupec preko grafičnega vmesnika pregleda naročilo, spremeni količino in preveri naročene artikle. 

 

2.2.  Potrditev nakupa

Ko naročnik klikne na gumb “Zaključitev nakupa”, pošlje ponudniku ponudbo za sklenitev pogodbe glede želene storitve/izdelka s strani ponudnika.S tem ponudnik zabeleži naročilo in naročnika o tem tudi pisno obvesti po e-pošti na naslov, ki ga naročnik navede pri nakupu / registraciji uporabnika. Pogodba med strankami stopi v veljavo, ko naročnik prejme račun na elektronski naslov. 

Ponudnik prejme ponudbo in nanjo odgovori v obliki elektronskega sporočila. Ko naročnik odpre elektronsko sporočilo s strani ponudnika, ki vsebuje sprejem ponudbe prijavitelja, pogodba med strankama stopi v veljavo. S klikom na gumb “Zaključitev nakupa” naročnik potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom splošnih pogojev, na kar je ustrezno opozorjen ter z njimi v celoti soglaša. Naročilo/pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

Če ima naročnik vprašanja ali težave, se lahko vedno obrne na elektronski naslov ponudnika: info@pislak.si. 

 

2.3 Preklic naročila

V osmih urah po potrditvi nakupa ima kupec možnost preklica nakupa. To lahko stori v elektronskem sporočilu na info@pislak.si ali na telefonsko številko +386 1 589 74 40. 

 

2.3  Cene in plačevanje

Cene izdelkov in poštnine so v evrih (EUR) in vključujejo že znesek DDV, razen kjer je drugače določeno. Cene ne vključujejo poštnine. 

Veljajo cene in ostale ugodnosti (popusti, darila, način dostave, soudeležbe pri poštnini …) na dan oddaje naročila. Kot garancija velja originalni račun, ki ga naročnik prejme ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila. 

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ob prevzemu preko Pošte Slovenije, 
 • po predračunu (UPN nalogu) na račun ponudnika,
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (Mastercard, Visa, Visa Electron, BA Maestro) preko preko plačilnega sistema Stripe.

 

2.4. Načini plačila

V spletni trgovini Pislak.si lahko plačate na sledeče načine:

 • po povzetju s plačilom ob dostavi paketa, oziroma ob prevzemu naročila v trgovini
 • po predračunu z nakazilom na bančni račun. To plačilo je mogoče na podlagi izstavljenega predračuna, ki ga kupec prejme na elektronski naslov naveden pri nakupu. 
 • s kreditno kartico preko kartičnega sistema Stripe, ki skrbi za varnost in zasebnost transakciji. 
 • Z gotovino ali kartico ob osebnem prevzemu v trgovini (po dogovoru). 

 

2.5 Dostava in poštnina

Vsa naročila dostavlja dostavna Pošta Slovenije. Naročeni izdelki so dostavljeni na naslov, ki ga kupec navede kot naslov za dostavo. Za naročila oddana na spletni strani do 17:00 je predvideno odpošiljanje naslednji delovni dan. 

V primeru, da določenega izdelka ni na zalogi, vsa bomo o tem obvestili preko telefona ali elektronske pošte, zato je pomebno, da ob oddaji naročila natančno vpišete svoje podatke. 

Poštnina je enotna neglede na težo in velikost in znaša 4,90 €. Pošiljanje v tujino ni mogoče. 

Naročilo se smatra kot veljavna kupoprodajna pogodba, kupec skupaj z naročilom prejme račun. 

 

2.6 Kode za popust 

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine. Aktivno kodo najdete na naslovni strani oglasnega sporočila, v elektronskem sporočilu ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih daril do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna. 

Uporaba kode za popust:

 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
 • Na zaključku blagajne v okence ”promocijska koda” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”potrdi”.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.
 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.

 

2.7 Pravice po Zakonu o varstvu potrošnikov

S klikom na gumb »Plačaj« naročnik dovoljuje, da ponudnik z namenom izpolnjevanja ali uveljavljanja pravic iz pogodbenega razmerja in neposrednega trženja vzpostavi, vzdržuje in upravlja z osebnimi podatki naročnika za neomejeno časovno obdobje. Ponudnik zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu, ki ureja varstvo osebnih podatkov. Naročnik lahko kadarkoli pisno ali po e-pošti zahteva, da ponudnik v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati vaše osebne podatke za namen neposrednega trženja, ter naročnika o tem v nadaljnjih 5 dneh obvesti na ponudnikove stroške.

Upravitelj spletne trgovine je v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1-UPB1)
zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Za potrebe poslovanja spletna trgovina Pletilstvo Pislak zbira naslednje uporabnikove podatke:

 • ime in priimek,
 • naslov in kraj bivanja,
 • naslov elektronske pošte,
 • telefonsko številko za obveščanje

Zavezujemo se, da vaših podatkov v nobenem primeru ne bomo posredovali nepooblaščenim osebam, saj se zavedamo pomembnosti varovanja zasebnosti naših kupcev. Spletna stran uporablja SSL enkripcijo, ki zagotavlja varnost prenosa podatkov. 

 

3. Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh ponudniku na elektronski naslov (info@pislak.si) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. 

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila, ponudniku vrniti blago. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. 

Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjenem številu, razen če je artikel uničen, ne da bi bil za to kriv potrošnik. 

Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. 

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda oz koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR naročnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

 

4. Omejitev odgovornosti 

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njihovi spletni strani,. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestila spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

 

4.1 Izključitev odgovornosti

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

 

5. Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@pislak.si ali ja telefonsko številko 01 01 589 74 40 . Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

V primeru, da kupec ni zadovoljen z rešitvijo pritožbe, lahko v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošnikih sporov vloži pobudo za začetek postopka izvensodnega reševanja konkretnega potrošniškega spora pri Evropskem centru za reševanje sporov. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče v Ljubljani. 

Na naši stran uporabljamo piškotke za pravilno delovanje strani in beleženje obiskanosti strani. S strinjanjem nam dovolite uporabo piškotkov.

Privacy Settings saved!
Nastavitve zasebnosti

Kadar obiščete katero od spletnih strani, lahko ta v vašem brskalniku zapiše ali prebere informacije, ki jih potrebuje za delovanje. Največkrat je to v obliki piškotkov (cookies). Če želite prilagoditi nastavitve v zvezi s tem, lahko to storite tukaj.

Ti piškotki so obvezni za delovanje naše spletne strani in se jih ne da odstraniti.

Za nemoteno delovanje naše spletne strani uporabljamo naslednje tehnično nepogrešljive piškotke:
 • wordpress_test_cookie
 • wordpress_logged_in_
 • wordpress_sec

Zavrni vse
Sprejmi vse
X